Založ si blog

Snáď sa stará dáma Európa neusúloží k smrti. .. .

 

 

Utečenci, migranti, azylanti, téma jednoznačne kraľuje nielen v médiách, ale aj v diskusiách medzi ľuďmi. Donedávna europolitici riešili dvojjazyčné školstvo, dvojjazyčné tabule, veľkosť banánov a uhoriek, prípadne dôležité témy ako sobáše ľudí s nie heterosexuálnou orientáciou. Ajhľa, z ich kľudu a pseudointelektuálnych debát ich vytrhla téma vskutku ozajstná. Imigračná vlna! Pri sledovaní postojov politikov reprezentujúcich EÚ som zhrozený z ich impotentného prístupu, jalových rečí a predbiehania sa v pseudohumanizme. Prečo?

  1. Keď nelegálne prekročí človek s dokladmi totožnosti hranice EÚ, jedná sa s ním ako s indivíduom, ktoré porušilo zákonnú normu. Ak to spraví 100 000 migrantov, poväčšine bez dokladov, je to v poriadku.
  2. Kritizujú nás, že odmietame kvóty, sme neľudskí voči migrantom. Nikto však u nás nechce zostať /našťastie/. To by sme ich mali u nás zadržovať a znemožňovať cestu do Nemecka násilím? Bolo by to humánne?
  3. Keď neide o ekonomickú imigráciu, ale o záchranu holého života, prečo títo ľudia nezostanú v Turecku, na Balkáne, prípadne v okolitých islamských krajinách…?
  4. Negatívny demografický vývoj nevyrieši imigrácia tohto typu. Potrebujeme prispievateľov do systému, nie neprispôsobivých poberateľov dávok.
  5. Neklamme sami seba!!! Islam a kresťanstvo súperia už niekoľko storočí. Nerád by som sa dožil o pár okov vlny teroristických útokov, ktorých pôvodcami budú práve teraz nekontrolovane prichádzajúci imigranti.
  6. Súhlasím s maďarským premiérom, že situácia je nanajvýš vážna, jej impotentné riešenie ohrozuje Európu, Schengen, a naše hodnoty. Len slepý to nevidí. To sa naozaj nenájde nikto, kto by napriek oficiálnej propagande vykríkol:“ Cisár je nahý?“
  7. Úprimne mi je ľúto všetkých núdznych, riešením však nemôže byť , že sa pol zemegule presťahuje do Európy. Veď prídite všetci, postaráme sa o vás všetkých.
  8. Títo migranti, ktorí mnohí ani nie sú v ohrození života, cielene a ľstivo využívajú sociálne a tvrdo zaplatené výdobytky Európy, a hlavne pseudohumanistický postoj zaslepencov.
  9. Politici majú chrániť v prvom rade svojich obyvateľov. To znamená snahu riešiť problém tam, kde vznikol, eliminovať prevádzačské gangy, uzavretie hraníc Schengenu, na vstupe posúdenie opodstatnenosti žiadosti o azyl, ostatných nekompromisne vracať späť.
  10. Priznajme si, že tolerancia, humanizmus a demokracia neznamená nekonečné ustupovanie ukričanej menšie….v ničom.
  11. Porovnávať súcasnú vlnu s emigráciou po roku 1968 je nemiestne. Vtedy išlo o presun schopných, jazykovo zdatných ľudí, s rovnakým spôsobom života, s rovnakou , ktorí sa snažili čo najrýchlejšie sa včleniť do spoločnosti.
  12. Projekt Multikulti jednoducho zlyhal, čím skôr si to priznajú aj oficiálne miesta, tým budú následky menšie.

 

 

Markíza na dne

13.04.2024

Markiza na dne . Zial nie financne, ale opat svojim liberalnym aktivizmom a manipulaciou verejnej mienky dosiahla moralne dno. Mediami prebehla sprava, ze Attila Vegh a Jasmina Alagic prisli o pracovnu spolupracu s firmami Renault a Rauch, pretoze nezostali apolyticki a dovolili si na socialnych sietach podporit pana Pellegriniho pred druhym kolom volby prezidenta. Otazkou je, ci by sa stala [...]

Pani prezidentka, je koniec

07.04.2024

Pani prezidentka, je koniec. Ked staviame dom, projekt zverime skusenemu architektovi, kurenie nam riesi kurenar, lietadlo, ktorym letime na dovolenku pilotuje pilot s nalietanymi hodinami, operuje nas skuseny lekar. Vsetci menovani, na ktorych pri vykone ich prace kladieme vysoke naroky, presli studiom, dlhorocnou praxou, skoleniami, preskusanim, atestaciami…Za prezidentku sme si zvolili [...]

Tak pardon, pan prezident Zelenskij

31.03.2022

Nalejme si čistého vína, aj so Zelenským. Neprejde dňa , kedy by sme sa nedočítali, že prezident Zelenskij nevystupuje v nejakom parlamente. Žiada zbrane, nie humanitárnu pomoc, napriek tomu mu mnohí nadšene a naivne tlieskajú. Donedávna žiadal urýchlené prijatie do NATO, do EÚ. Potom uzavretie neba. Vyvolával v nás pocit viny za nedostatočné dodávky zbraní, za to, že [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 60761x
Priemerná čítanosť článkov: 4674x

Autor blogu

Kategórie