Založ si blog

Hnus

Pred dvoma dňami TV Markíza odvysielala príspevok, v ktorom malý trojročný chlapec prehltol asi 15 mm oblú magnetku. S rodičmi navštívil obvodného detského lekára. Ten ich poslal do okresnej nemocnice v Leviciach. Tam ho lekárka vyšetrila a poslala do nitrianskej nemocnice. Rodičia nelenili a volali. Do Markízy. Ešte že ju máme, inak by nebolo kam volať. Redakčný voz vyštartoval na miesto činu. Redaktor „profík“ naučeným agitovaným hlasom natočil srdcervúcu reportáž o tom ako si lekári znova zanedbali povinnosť a hnali rodičov aj s trojročným chlapcom s magnetkou v žalúdku 40 km. A čo všetko sa mohlo stať? Alebo čo sa stalo? NIČ!!! Nezastávam sa lekárov, mám s nimi všelijaké skúsenosti, ale teraz uvedenie do reality: trojročný chlapček zhltol cca 15 mm oblú magnetku, ktorú ukázali na kameru. Padla do žalúdka a tam skončila. dieťa nemohlo mať z tohoto žiadne obtiaže, len sa zľaklo, a priznalo sa rodičom, tí sa zľakli tiež, čo je samozrejmé. Navštívili obvodnú detskú lekárku, tá ich odoslala do Levíc, predpokladajúc, ze dieťaťu v Leviciach spravia RTG, prípadne gastroskopicky, t.j. hadicou na ktorej je kamera, chlapcovi magnetku zo žalúdka vytiahnu. V Leviciach zistili že zjavne neide o urgentný stav. Urobiť 3 ročnému chlapcovi vyšetrenie žalúdka sondou, teda gastroskopiu, sa dá len v celkovej narkóze, na čo treba detského anesteziológa a detskú sondu, čo v Leviciach nemajú. Preto rodičov nasmerovali do Fakultnej nemocnice v Nitre. Absolútne správny postup. Chyba sa stala asi len v tom ohľade, že lekár v Leviciach mal rodičov ukľudniť a objasniť im situáciu, aby rozptýlil ich obavy. Rodina dorazila do Nitry. Chlapčeka vyšetrili. Doporučili mu diétu a magnetku chlapček vykakal. Opäť správny postup so šťastným koncom. Nerozumiem teda motivácii rodičov volať Markízu. Motivácii tejto televízie, ktorá ťahá obyvateľstvo do morálneho suterénu už rozumiem lepšie….Dokedy sa necháme takýmito nezmyslami kŕmiť?

Tak pardon, pan prezident Zelenskij

31.03.2022

Nalejme si čistého vína, aj so Zelenským. Neprejde dňa , kedy by sme sa nedočítali, že prezident Zelenskij nevystupuje v nejakom parlamente. Žiada zbrane, nie humanitárnu pomoc, napriek tomu mu mnohí nadšene a naivne tlieskajú. Donedávna žiadal urýchlené prijatie do NATO, do EÚ. Potom uzavretie neba. Vyvolával v nás pocit viny za nedostatočné dodávky zbraní, za to, že [...]

Ukrajina. .. Dokedy ešte?

13.03.2022

Skôr než sa začnem venovať danej téme, rád by som objasnil svoje východiskové postoje. Som antikomunista. Teší ma, že mojej generácii na Slovensku bolo dopriate členstvo v EÚ, aj keď s jej terajším smerovaním sa neviem úplne stotožniť. V kontexte prebiehajúcej vojny na Ukrajine som rád, že sme členom NATO, dáva nám to nádej na ďalší mierový život v prosperite. [...]

„Urazený“ Korčok

11.04.2021

Áno, Igor Matovič je kontroverzný, dá sa mu všeličo vyčítať…ale…Uznajme si, bez dlhých rečí a vymenúvania faktov, že Európska únia v otázke zabezpečovania vakcín svojim obyvateľom zlyhala. V takomto prípade sú úplne legitímne kroky národných vlád, vedúce k zabezpečeniu dostatočného množstva vakcín alternatívnymi spôsobmi. Bolo by dobré, keby sa [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 55573x
Priemerná čítanosť článkov: 5052x

Autor blogu

Kategórie