Založ si blog

Snáď sa stará dáma Európa neusúloží k smrti. .. .

 

 

Utečenci, migranti, azylanti, téma jednoznačne kraľuje nielen v médiách, ale aj v diskusiách medzi ľuďmi. Donedávna europolitici riešili dvojjazyčné školstvo, dvojjazyčné tabule, veľkosť banánov a uhoriek, prípadne dôležité témy ako sobáše ľudí s nie heterosexuálnou orientáciou. Ajhľa, z ich kľudu a pseudointelektuálnych debát ich vytrhla téma vskutku ozajstná. Imigračná vlna! Pri sledovaní postojov politikov reprezentujúcich EÚ som zhrozený z ich impotentného prístupu, jalových rečí a predbiehania sa v pseudohumanizme. Prečo?

  1. Keď nelegálne prekročí človek s dokladmi totožnosti hranice EÚ, jedná sa s ním ako s indivíduom, ktoré porušilo zákonnú normu. Ak to spraví 100 000 migrantov, poväčšine bez dokladov, je to v poriadku.
  2. Kritizujú nás, že odmietame kvóty, sme neľudskí voči migrantom. Nikto však u nás nechce zostať /našťastie/. To by sme ich mali u nás zadržovať a znemožňovať cestu do Nemecka násilím? Bolo by to humánne?
  3. Keď neide o ekonomickú imigráciu, ale o záchranu holého života, prečo títo ľudia nezostanú v Turecku, na Balkáne, prípadne v okolitých islamských krajinách…?
  4. Negatívny demografický vývoj nevyrieši imigrácia tohto typu. Potrebujeme prispievateľov do systému, nie neprispôsobivých poberateľov dávok.
  5. Neklamme sami seba!!! Islam a kresťanstvo súperia už niekoľko storočí. Nerád by som sa dožil o pár okov vlny teroristických útokov, ktorých pôvodcami budú práve teraz nekontrolovane prichádzajúci imigranti.
  6. Súhlasím s maďarským premiérom, že situácia je nanajvýš vážna, jej impotentné riešenie ohrozuje Európu, Schengen, a naše hodnoty. Len slepý to nevidí. To sa naozaj nenájde nikto, kto by napriek oficiálnej propagande vykríkol:“ Cisár je nahý?“
  7. Úprimne mi je ľúto všetkých núdznych, riešením však nemôže byť , že sa pol zemegule presťahuje do Európy. Veď prídite všetci, postaráme sa o vás všetkých.
  8. Títo migranti, ktorí mnohí ani nie sú v ohrození života, cielene a ľstivo využívajú sociálne a tvrdo zaplatené výdobytky Európy, a hlavne pseudohumanistický postoj zaslepencov.
  9. Politici majú chrániť v prvom rade svojich obyvateľov. To znamená snahu riešiť problém tam, kde vznikol, eliminovať prevádzačské gangy, uzavretie hraníc Schengenu, na vstupe posúdenie opodstatnenosti žiadosti o azyl, ostatných nekompromisne vracať späť.
  10. Priznajme si, že tolerancia, humanizmus a demokracia neznamená nekonečné ustupovanie ukričanej menšie….v ničom.
  11. Porovnávať súcasnú vlnu s emigráciou po roku 1968 je nemiestne. Vtedy išlo o presun schopných, jazykovo zdatných ľudí, s rovnakým spôsobom života, s rovnakou , ktorí sa snažili čo najrýchlejšie sa včleniť do spoločnosti.
  12. Projekt Multikulti jednoducho zlyhal, čím skôr si to priznajú aj oficiálne miesta, tým budú následky menšie.

 

 

Tak pardon, pan prezident Zelenskij

31.03.2022

Nalejme si čistého vína, aj so Zelenským. Neprejde dňa , kedy by sme sa nedočítali, že prezident Zelenskij nevystupuje v nejakom parlamente. Žiada zbrane, nie humanitárnu pomoc, napriek tomu mu mnohí nadšene a naivne tlieskajú. Donedávna žiadal urýchlené prijatie do NATO, do EÚ. Potom uzavretie neba. Vyvolával v nás pocit viny za nedostatočné dodávky zbraní, za to, že [...]

Ukrajina. .. Dokedy ešte?

13.03.2022

Skôr než sa začnem venovať danej téme, rád by som objasnil svoje východiskové postoje. Som antikomunista. Teší ma, že mojej generácii na Slovensku bolo dopriate členstvo v EÚ, aj keď s jej terajším smerovaním sa neviem úplne stotožniť. V kontexte prebiehajúcej vojny na Ukrajine som rád, že sme členom NATO, dáva nám to nádej na ďalší mierový život v prosperite. [...]

„Urazený“ Korčok

11.04.2021

Áno, Igor Matovič je kontroverzný, dá sa mu všeličo vyčítať…ale…Uznajme si, bez dlhých rečí a vymenúvania faktov, že Európska únia v otázke zabezpečovania vakcín svojim obyvateľom zlyhala. V takomto prípade sú úplne legitímne kroky národných vlád, vedúce k zabezpečeniu dostatočného množstva vakcín alternatívnymi spôsobmi. Bolo by dobré, keby sa [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 55575x
Priemerná čítanosť článkov: 5052x

Autor blogu

Kategórie