Založ si blog

„Urazený“ Korčok

Áno, Igor Matovič je kontroverzný, dá sa mu všeličo vyčítať…ale…Uznajme si, bez dlhých rečí a vymenúvania faktov, že Európska únia v otázke zabezpečovania vakcín svojim obyvateľom zlyhala. V takomto prípade sú úplne legitímne kroky národných vlád, vedúce k zabezpečeniu dostatočného množstva vakcín alternatívnymi spôsobmi. Bolo by dobré, keby sa otázka ruskej vakcíny odpolitizovala, a prestali by ju liberálne kruhy považovať za nástroj hybridnej vojny. Liberáli sa totiž boja všetkého, čo prichádza z východu, ako čert svätenej vody. Myslím si, že posúdenie ruskej vakcíny Sputnik V je v Bruseli EMA-ou /European Medicine Agency/ naschvál zdržované. Keď viazne dodávka už schválených vakcín, keď EMA Sputnik neposudzuje, preskúmajme ho my sami. Ak na to nemáme licencované laboratórium, nech nám ho posúdia Maďari a začnime očkovať. Skoré vytvorenie kolektívnej imunity je jedinou cestou k otváraniu sa a k znižovaniu počtu obetí.
Nesmieme zabudnúť, že všetky spoločenské procesy sa odohrávajú na pozadí antagonizmu konzervatívnej a liberálnej filozofie. Jasne to vidieť aj v našej vláde. Deliaca čiara vedie na jednej strane medzi konzervatívnym OĽANO a Sme rodina, a liberálnou SaS a Za ľudí.
Je teda samozrejmé, že minister Korčok odmieta ruskú vakcínu z princípu. A nielen to. Svojim probruselským a proamerickým liberálnym postojom zašiel tak ďaleko, že zpochybňuje význam V4 pre Slovensko. Naša krajina tvorí 1% z obyvateľstva únie. Ak chceme v Bruseli niečo presadiť, ak chceme, aby bolo náš hlas počuť, musíme platformu V4 podporovať . S našimi bezprostrednými susedmi nás spája nielen história, ale aj spoločná kultúra a spôsob života, hodnoty…. Ak o to nechceme prísť, ak nechceme, aby nás Brusel v hodnotových otázkach úplne prevalcoval, musíme držať s našimi susedmi . Je zjavné, že máme s nimi oveľa viac spoločného ako s národmi v západnej polovici kontinentu.
Naše ministerstvo zahraničný ch vecí sa opakovane neprívetivo vyjadrovalo na adresu našich južných susedov. Od pánov Korčoka a Klusa ani iné neočakávam. V tomto kontexte je však absolútne pochopiteľné, prečo Igor Matovič zobral so sebou do Budapešti poslanca Gyimesiho a nie niekoho z Korčokových ľudí. Domnievam sa, ze minister Korčok by vzhľadom na jeho inkompatibilitu s konzervatívnym videním maďarského vedenia, nevybavil v Budapešti nič.
Pán Minister Korčok sa vyjadril, že jeho ministerstvo je lojálne voči Slovenskej republike a vždy zastáva jej záujmy. O aké záujmy ide? O tie, ktoré považuje tento liberálny, probruselský amerikanofil za správne? Ďakujem neprosím si, a myslím, že nie som sám.
Už len na odľahčenie…Nepopieram, z východu prišlo v priebehu dejín do strednej Európy aj mnoho zlého. Ale mnohokrát sme sa obrátili aj na západ so žiadosťou o pomoc. Mnohokrát sme boli odmietnutí, a keď pomocná ruka prišla, nikdy to nebolo zadarmo. Nakoniec aj vládcovia Veľkej Moravy sa obrátili so žiadosťou o písmo a sprostredkovanie viery na západ, a keď boli odmietnutí, kultúrny pokrok prišiel z Konštantinopolu v podobe bratov Cyrila a Metoda. Áno, nepopieram, v priebehu dejín sme sa jednoznačne zaradili do tzv. západného kultúrneho okruhu, avšak tento tiež nie je jednoliaty. Medzi krajinami strednej a západnej Európy je veľa jemných rozdielov, vyplývajúcich z histórie. Snažme sa teda o vytvorenie prosperujúcej Európy založenej na silných národných štátoch, nie o vytvorenie Spojených štátov európskych, kde nám budú z bruselského centra nanucované vízie liberálneho vedenia. S pánmi Korčokom, Klusom a Valáškom, s ich jednofarebným proamerickým, probruselským liberálnym videním sveta sa nám to nepodarí. Igor Matovič narobil veľa chýb, ale v tomto kontexte je jeho cesta do Budapešti, a zloženie jeho delegácie úplne pochopiteľné. Prajem nám všetkým, aby bol Sputnik V čo najskôr posúdený a odpolitizovaný. Do skorého očkovania, priatelia!

Markíza na dne

13.04.2024

Markiza na dne . Zial nie financne, ale opat svojim liberalnym aktivizmom a manipulaciou verejnej mienky dosiahla moralne dno. Mediami prebehla sprava, ze Attila Vegh a Jasmina Alagic prisli o pracovnu spolupracu s firmami Renault a Rauch, pretoze nezostali apolyticki a dovolili si na socialnych sietach podporit pana Pellegriniho pred druhym kolom volby prezidenta. Otazkou je, ci by sa stala [...]

Pani prezidentka, je koniec

07.04.2024

Pani prezidentka, je koniec. Ked staviame dom, projekt zverime skusenemu architektovi, kurenie nam riesi kurenar, lietadlo, ktorym letime na dovolenku pilotuje pilot s nalietanymi hodinami, operuje nas skuseny lekar. Vsetci menovani, na ktorych pri vykone ich prace kladieme vysoke naroky, presli studiom, dlhorocnou praxou, skoleniami, preskusanim, atestaciami…Za prezidentku sme si zvolili [...]

Tak pardon, pan prezident Zelenskij

31.03.2022

Nalejme si čistého vína, aj so Zelenským. Neprejde dňa , kedy by sme sa nedočítali, že prezident Zelenskij nevystupuje v nejakom parlamente. Žiada zbrane, nie humanitárnu pomoc, napriek tomu mu mnohí nadšene a naivne tlieskajú. Donedávna žiadal urýchlené prijatie do NATO, do EÚ. Potom uzavretie neba. Vyvolával v nás pocit viny za nedostatočné dodávky zbraní, za to, že [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 60833x
Priemerná čítanosť článkov: 4679x

Autor blogu

Kategórie