Založ si blog

„Urazený“ Korčok

Áno, Igor Matovič je kontroverzný, dá sa mu všeličo vyčítať…ale…Uznajme si, bez dlhých rečí a vymenúvania faktov, že Európska únia v otázke zabezpečovania vakcín svojim obyvateľom zlyhala. V takomto prípade sú úplne legitímne kroky národných vlád, vedúce k zabezpečeniu dostatočného množstva vakcín alternatívnymi spôsobmi. Bolo by dobré, keby sa otázka ruskej vakcíny odpolitizovala, a prestali by ju liberálne kruhy považovať za nástroj hybridnej vojny. Liberáli sa totiž boja všetkého, čo prichádza z východu, ako čert svätenej vody. Myslím si, že posúdenie ruskej vakcíny Sputnik V je v Bruseli EMA-ou /European Medicine Agency/ naschvál zdržované. Keď viazne dodávka už schválených vakcín, keď EMA Sputnik neposudzuje, preskúmajme ho my sami. Ak na to nemáme licencované laboratórium, nech nám ho posúdia Maďari a začnime očkovať. Skoré vytvorenie kolektívnej imunity je jedinou cestou k otváraniu sa a k znižovaniu počtu obetí.
Nesmieme zabudnúť, že všetky spoločenské procesy sa odohrávajú na pozadí antagonizmu konzervatívnej a liberálnej filozofie. Jasne to vidieť aj v našej vláde. Deliaca čiara vedie na jednej strane medzi konzervatívnym OĽANO a Sme rodina, a liberálnou SaS a Za ľudí.
Je teda samozrejmé, že minister Korčok odmieta ruskú vakcínu z princípu. A nielen to. Svojim probruselským a proamerickým liberálnym postojom zašiel tak ďaleko, že zpochybňuje význam V4 pre Slovensko. Naša krajina tvorí 1% z obyvateľstva únie. Ak chceme v Bruseli niečo presadiť, ak chceme, aby bolo náš hlas počuť, musíme platformu V4 podporovať . S našimi bezprostrednými susedmi nás spája nielen história, ale aj spoločná kultúra a spôsob života, hodnoty…. Ak o to nechceme prísť, ak nechceme, aby nás Brusel v hodnotových otázkach úplne prevalcoval, musíme držať s našimi susedmi . Je zjavné, že máme s nimi oveľa viac spoločného ako s národmi v západnej polovici kontinentu.
Naše ministerstvo zahraničný ch vecí sa opakovane neprívetivo vyjadrovalo na adresu našich južných susedov. Od pánov Korčoka a Klusa ani iné neočakávam. V tomto kontexte je však absolútne pochopiteľné, prečo Igor Matovič zobral so sebou do Budapešti poslanca Gyimesiho a nie niekoho z Korčokových ľudí. Domnievam sa, ze minister Korčok by vzhľadom na jeho inkompatibilitu s konzervatívnym videním maďarského vedenia, nevybavil v Budapešti nič.
Pán Minister Korčok sa vyjadril, že jeho ministerstvo je lojálne voči Slovenskej republike a vždy zastáva jej záujmy. O aké záujmy ide? O tie, ktoré považuje tento liberálny, probruselský amerikanofil za správne? Ďakujem neprosím si, a myslím, že nie som sám.
Už len na odľahčenie…Nepopieram, z východu prišlo v priebehu dejín do strednej Európy aj mnoho zlého. Ale mnohokrát sme sa obrátili aj na západ so žiadosťou o pomoc. Mnohokrát sme boli odmietnutí, a keď pomocná ruka prišla, nikdy to nebolo zadarmo. Nakoniec aj vládcovia Veľkej Moravy sa obrátili so žiadosťou o písmo a sprostredkovanie viery na západ, a keď boli odmietnutí, kultúrny pokrok prišiel z Konštantinopolu v podobe bratov Cyrila a Metoda. Áno, nepopieram, v priebehu dejín sme sa jednoznačne zaradili do tzv. západného kultúrneho okruhu, avšak tento tiež nie je jednoliaty. Medzi krajinami strednej a západnej Európy je veľa jemných rozdielov, vyplývajúcich z histórie. Snažme sa teda o vytvorenie prosperujúcej Európy založenej na silných národných štátoch, nie o vytvorenie Spojených štátov európskych, kde nám budú z bruselského centra nanucované vízie liberálneho vedenia. S pánmi Korčokom, Klusom a Valáškom, s ich jednofarebným proamerickým, probruselským liberálnym videním sveta sa nám to nepodarí. Igor Matovič narobil veľa chýb, ale v tomto kontexte je jeho cesta do Budapešti, a zloženie jeho delegácie úplne pochopiteľné. Prajem nám všetkým, aby bol Sputnik V čo najskôr posúdený a odpolitizovaný. Do skorého očkovania, priatelia!

Markíza na dne

13.04.2024

Markiza na dne . Zial nie financne, ale opat svojim liberalnym aktivizmom a manipulaciou verejnej mienky dosiahla moralne dno. Mediami prebehla sprava, ze Attila Vegh a Jasmina Alagic prisli o pracovnu spolupracu s firmami Renault a Rauch, pretoze nezostali apolyticki a dovolili si na socialnych sietach podporit pana Pellegriniho pred druhym kolom volby prezidenta. Otazkou je, ci by sa stala [...]

Pani prezidentka, je koniec

07.04.2024

Pani prezidentka, je koniec. Ked staviame dom, projekt zverime skusenemu architektovi, kurenie nam riesi kurenar, lietadlo, ktorym letime na dovolenku pilotuje pilot s nalietanymi hodinami, operuje nas skuseny lekar. Vsetci menovani, na ktorych pri vykone ich prace kladieme vysoke naroky, presli studiom, dlhorocnou praxou, skoleniami, preskusanim, atestaciami…Za prezidentku sme si zvolili [...]

Tak pardon, pan prezident Zelenskij

31.03.2022

Nalejme si čistého vína, aj so Zelenským. Neprejde dňa , kedy by sme sa nedočítali, že prezident Zelenskij nevystupuje v nejakom parlamente. Žiada zbrane, nie humanitárnu pomoc, napriek tomu mu mnohí nadšene a naivne tlieskajú. Donedávna žiadal urýchlené prijatie do NATO, do EÚ. Potom uzavretie neba. Vyvolával v nás pocit viny za nedostatočné dodávky zbraní, za to, že [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 60872x
Priemerná čítanosť článkov: 4682x

Autor blogu

Kategórie